.

Ekonomi ve Finans Bölümü

Ekonomi ve Finans Bölümünün Amaçları: 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde kurulan Bucak İşletme Fakültesi içinde yer alan Ekonomi ve Finans Bölümü, Türkiye ve diğer dünya uluslarından öğrencilere lisans düzeyinde eğitim hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Ekonomi küresel dinamiklerin değişiminin temelinde yer almaktadır. Özellikle finans sektörünün küresel ekonomideki payı göz önüne alındığında her iki temel alan hakkında bilgi sahibi olan bireylerin ülke ekonomisi ve söz konusu alanlar için önemli katma değer yaratacağı düşünülmektedir. Hem ekonomistlerin hem de finansçıların sahip olması gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen Ekonomi ve Finans Bölümü önemli bir disiplinlerarası eğitim imkanı sunmaktadır.

Ekonomi ve Finans Bölümü, evrensel değerlere sahip, bağımsız düşünebilen, bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan, yenilikçi, uluslararası alanda söz sahibi, ahlaklı, üretken, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi; bilimsel ve sektörel araştırmalar yapmayı; toplumun gereksinimlerine yanıt verebilecek projeler ve eğitimler gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Günümüzün çağdaş ve dinamik iş dünyası, alanında yetkin, analitik düşünen ve yaratıcı problem çözme becerisi yüksek çalışanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, Ekonomi-Finans Bölümü mezunlarımız uluslararası iş dünyası atmosferinde, öğrenmeyi öğrenmiş, yaratıcı ve yenilikçi iş modelleri geliştirebilecek yetkinlikte olacaktır.

 Ekonomi ve Finans Bölümü mezunlarının öğrenme kazanımları;

- Ekonomi ve finans alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.

- Akademik, işletme, ve politika odaklı yazılı ve görsel kaynakları kullanarak sosyal ve davranış bilimleri alanında özgün bilgileri edinme becerisi kazanır.

- Ekonomi ve finans alanlarındaki ulusal ve uluslararası güncel gelişmeleri izleyebilme ve yorumlayabilme becerisi kazanır.

- Ekonomi ve finans alanında edindiği bilgileri iş dünyasına yönelik sorunların çözümünde analitik ve sistematik olarak analiz edebilir, yorumlayabilir ve eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilir.

- Ekonomik verilerin analiz edilmesi ve modellenmesi için gerekli olan yöntemleri, teknikleri ve araçları sağlar ve elde edilen sonuçları değerlendirir.

- Öğrenciler yeniliğe ve değişen koşullara karşı açık ve uyumlu olurlar.

- Ekonomi ve finans ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olurlar.

İstihdam Olanakları ve Mezunlara Olan Talep:

Ekonomi ve Finans Bölümü mezunları kamu kuruluşları, özel sektör, araştırma enstitüleri; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TÜİK, BİST, Merkez Bankası vb. gibi kamu kuruluşları; bankacılık, sermaye piyasası, sigortacılık başta olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların finans, muhasebe, bütçe ve denetim departmanlarında çalışabilmektedir. Ayrıca yüksek lisans ve doktora düzeyi programlara devam ederek, akademik kariyerini devam ettirme olanaklarına sahiptir.